ĐAVOLJA TORTA JE PRAVO ČOKOLADNO UŽIVANJE: Toliko je SLATKA da ćete sigurno tražiti REPETE
Čokoladna torta, Foto: Printscreen YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

recept

ĐAVOLJA TORTA JE PRAVO ČOKOLADNO UŽIVANJE: Toliko je SLATKA da ćete sigurno tražiti REPETE

Đavolja torta je prava rapsodija čokolade, sočna i meka, neodoljiva za ljubitelje slatkiša

Objavljeno:

Đavolja torta sačinjena je od bogatog, mekaog, čokoladnog patišpanja, namazanog dekadentnim prelivom od dvostruke čokolade. Možda ćete želeti da probate i zimsku čokoladnu Pavlova tortu. Mlečna i crna čokolada uz kakao i espreso kafu čine poslasticu koju predlažemo. Evo kako da napravite đavolju tortu!

Sastojci:

80 g kakao praha

350 g šećera

1 kašika espreso kafe

Ledena torta, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

300 ml ključale vode

300 g putera, omekšanog, plus dodatak za podmazivanje

150 g crne čokolade, sitno iseckane

6 srednjih jaja

1 kašika ekstrakta vanile

220 g običnog brašna

1 kašičica sode bikarbone

1 kašičica praška za pecivo

Prstohvat morske soli

Za preliv od mlečne čokolade

200 g mlečne čokolade, sitno iseckane

100 g tamne čokolade, grubo iseckane

100 g putera, na kockice

250 ml slatke pavlake, na sobnoj temperaturi

Recept za đavolju tortu

Ledena torta, Torta, Čokoladna torta
foto: Printscreen YouTube/Lecker mit Sophie Mayer

Zagrejte rernu

Da biste napravili đavolju tortu prvo zagrejte rernu na 170C. Stavite kakao prah, 100 g šećera i espreso kafu u veliki bokal. Prelijte kipućom vodom i umutite dok ne postane glatko. Na laganoj vatri otopite puter i preostali šećer u srednjem tiganju. Dodajte crnu čokoladu i lagano topite zajedno, povremeno mešajući.

Umutite sastojke u testo

Kada se otopi, sipajte mešavinu kakaoa, šećera i espresa, jaja i ekstrakt zrna vanile i umutite metlicom dok se ne sjedine. U veću činiju procedite brašno, bikarbonu i prašak za pecivo, pa pospite čokoladnu mešavinu sa prstohvatom soli. Lagano mešajte mutilicom u da dobijete glatko testo.

Podelite testo

Podelite testo podjednako između pripremljenih plehova ili celu smesu stavite u jedan pleh a posle isecite popreko na dva dela za tortu. Pecite u sredini rerne 30 minuta dok patišpanji ne narastu i dobiju koricu, i čačkalica umetnuta u sredinu ne bude čista

Napravite preliv

U međuvremenu pripremite preliv. Stavite čistu posudu za mešanje na posudu sa blago ključalom vodom (ne dozvolite da posuda dodiruje vodu). Mlečnu i crnu čokoladu otopite zajedno u tiganju sa puterom. Kada se otopi, sklonite sa ringle i ostavite da odstoji 15 minuta. Kada se čokolada malo prohladi, metlicom snažno umutite slatku pavlaku.

Nafilujte tortu

Kada je patišpanj ispečen, ostavite da se hladi u kalupima 10 minuta pa ga izvucite na rešetku da se potpuno ohladi. Da biste ga sastavili, stavite jedan patišpanj na tanjir za serviranje, na sredinu rasporedite trećinu glazure, a zatim nanesite sledeći sloj patišpanja. Razmažite preostalu glazuru po celoj torti pomoću lopatice. Ohladite u frižideru 30 minuta pa poslužite. Uživajte u đavoljoj torti!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.