recept
PRAVE SRPSKE DOMAĆICE ZNAJU DA NAPRAVE I SLANE KROFNE: Mekše su od SLATKIH, a ukus KIDA
Evo kako da napravite slane krofne sa kačkavaljem
Ove slane krofne sa bogatim nadevom zagrejaće vam dušu i telo. Nimalo ne zaostaju za slatkom verzijom, podjednako su neodoljive i slasne.
Sastojci:
- 2 jaja
- 1 kašičica soli
- 8 kašika projinog brašna
- 8 kašika pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša jogurta
- 50 g šunke
- 50 g kačkavalja
- 2 manja kisela krastavca
- susam
Priprema:
Umutite jaja, pa dodajte jogurt, ulje, projino brašno, kao i pšenično brašno pomešano s praškom za pecivo. Umesite testo. Šunku i kisele krastavce sitno iseckajte i sjedinite s ostalim sastojcima, pa posolite po ukusu. Kafenom kašičicom smesu sipajte u aparat za krofne i pospite susamom. Ili jednostavno spustite testo u ulje i ispecite dok ne porumene. Gotove tople krofne pospite sitno rendanim kačkavaljem i poslužite tople.
Bonus video:
(Espreso/Alo/Prneosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!