BEZ OVIH SITNIH KOLAČA NE SLAVITE SVETOG JOVANA: Samo vrsne domaćice znaju za NJIH, GOSTI će se "DAVITI" u njima
Sitni kolači sa plazma keksom, Foto: printscreen/youtube/Quick Simple & Delicious

recept

BEZ OVIH SITNIH KOLAČA NE SLAVITE SVETOG JOVANA: Samo vrsne domaćice znaju za NJIH, GOSTI će se "DAVITI" u njima

Napravite najukusnije sitne kolače sa plazmom i kokosom i obradujte goste za Svetog Jovana.

Objavljeno:

Sitni kolači su ukras svake slavske trpeze, a ako slavite Svetog Jovana, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite sitne kolače sa plazma keksom i kokosom, a osim ovih sastojaka koje svi vole, dodaju se bela i mlečna čokolada. Uživaćete u ukusu, a spoj plazme, kokosa i čokolade je prosto neodoljiv.

Sastojci:

  • 400 g plazma keksa
  • 2 kašike kakaoa
  • 100 ml mleka
  • 250 g krem sira
  • Za maskarpone fil:
  • 170 g maskarpone sira
  • 80 g krem sira
  • 30 g šećera
  • 2 kašičice vanilin šećera
  • 250 ml slatke pavlake
  • 30 g kokosa
  • Za ganaš od bele čokolade:
  • 130 g bele čokolade
  • 80 ml slakte pavlake
  • Za ganaš od mlečne čokolade:
  • 30 g čokolade
  • 30 ml slatke pavlake

Recept za sitne kolače sa plazmom i kokosom:

Napravite podlogu od plazma keksa

U posudi pomešajte mlevenu plazmu i kakao, pa lepo promešajte. Zatim dodajte mleko i krem sir, pa dobro sjedinite sve sastojke. Podelite smesu na 2 jednaka dela. Uzmite deo i utisnite u kalup koji ste obložili pek papirom, pa stavite u frižider da se stegne.

Kolače možete ukrasiti svežim malinama
Kolače možete ukrasiti svežim malinamafoto: printscreen/youtube/Quick Simple & Delicious

Spremite maskarpone fil

Umutite maskarpone i krem sir sa šećerom i vanilin šećerom. Zatim sipajte slatku pavlaku i nastavite da mutite. Na kraju sipajte kokos i sjedinite mikserom. Sipajte pola količine fila preko i poravnajte. Preostalo testo razvucite između pek papira, pa stavite preko fila, a onda premažite i drugu polovinu fila i poravnajte.

Ganaš od bele čokolde

Istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte preko fila i poravnajte.

Ganaš od mlečne čokolade

Istopite mlečnu čokoladu sa slatkom pavlakom, pa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite rupu. Sipajte na par mesta i čačkalicom napravite šaru. Stavite u frižider da se kolač stegne, pa isecite po želji.

BONUS VIDEO:

00:06

Čovek upao u šaht i stradao u naselju Šumice

(Espreso/StvarUkusa/Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.