recept
KREMASTA KROMPIR ČORBA KOJU DO SADA NISTE JELI: Gotova za MANJE OD SAT VREMENA, uz dodatak OVOG MESA je NEODOLJIVA
Recept za ovu kromir čorbu će vam se dopasti, jer je puna začina i aromatična, a uz to se služi i sa hrskavom slaninom
Kremasta krompir čorba ima dosta slanine, savršena je za hladnije dane. Vrlo je aromatična zbog začina i luka, a treba vam samo jedan lonac za pripremu. Možda će vas zanimati i recept za super jednostavan potaž od graška.
Za kremastu krompir čorbu biće dovoljno da odvojite ukupno sat vremena za pripremu. Saznajte kako se pravi!
Sastojci:
6 traka slanine isečene na male komade
3 kašike putera
200 g crvenog luka, seckanog
3 velika čena belog luka, mlevena
42 g višenamenskog brašna
1 kg krompira oljuštenih i isečenih na kockice
945 ml pilećeg bujona
475 ml mleka
155ml slatke pavlake
1 ½ kašičica soli
1 kašičica mlevene paprike
½ kašičice čilija u prahu
160 g kisele pavlake
Rendani čedar sir, vlašac i dodatna pavlaka i slanina za preliv po želji
Recept za krompir čorbu:
Ispržite slaninu, a zatim luk:
Za krompirčorbu prvo stavite komade slanine sa malo ulja u veliki lonac na srednje jaku vatru i pržite dok slanina ne postane hrskava i ne porumeni. Uklonite komade slanine i ostavite sa strane, ostavljajući mast u šerpi. U preostalo ulje i masnoću od slanine dodajte puter i seckani luk i pržite na srednjoj temepraturi dok luk ne omekša (3-5 minuta). Dodajte beli luk i pržite dok ne zamiriše (oko 30 sekundi). Pospite brašno po sastojcima u šerpi i mešajte dok smesa ne postane glatka za krompir čorbu (po potrebi koristite mutilicu).
Dodajte krompir i druge sastojke:
Dodajte krompir isečen na kockice u šerpu zajedno sa pilećim bujonom, mlekom, slatkom pavlakom, solju, biberom i čilijem u prahu. Dobro promešajte. Pustite da provri i kuvajte dok krompir ne omekša kada ga probušite viljuškom (oko 10 minuta). Smanjite toplotu da provri i izvadite otprilike polovinu ohlađene supe u blender i izmiksirajte dok masa ne postane glatka. Pasiranu supu vratite u šerpu i dodajte kiselu pavlaku i prethodno ispržene komade slanine, a potom dobro promešajte. Ostavite čorbu da se krčka 15 minuta pre serviranja. Pri serviranju, odozgo dodajte pavlaku, slaninu, čedar sir ili vlašac. Uživajte u krompir čorbi!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!