recept
RUMUNKE SAMO NA OVAJ NAČIN PRAVE KROFNE, SVE PRELIVA KOLIKO SU SLATKE: Poznate ŠIROM SVETA, a evo kako ih ONI ZOVU
Poslastica od svežeg sira, prelivena kremom i džemom
Ove papanaši ili rumunske pržene krofne su recept za najbolje krofne koje ćete ikada probati.
Mekane, ali i hrskave, koje prosto "cure" od pavlake i džema od borovnica, svaki zalogaj je potpuni užitak.
Nije ni čudo što su najpopularniji rumunski desert.
Sastojci
500 g svežeg mladog sira
2 jaja
nekoliko kapi arome ruma
75 g granuliranog šećera
1 kesica vanilin šećera
230-250 g višenamenskog brašna
1 kašičica sode bikarbone
ulje za prženje krofni
250 g krem pavlake za posluživanje
Džem od borovnica od celog voća ili džem od višanja, kupina, crne ribizle itd.
Priprema
Ocedite višak vode iz mladog sira, a potom ga malo izblendirajte.
Dodajte u sir jaja i aromu ruma, granulirani i vanilin šećer. Dobro izmiksajte sastojke dok se ne pretvore u pastu, ali ne treba da bude glatka, već takva da se osete kuglice od sira.
Sipajte oko 230 g brašna i sodu bikarbonu u smesu od sira, i sve potom promešajte sa kašikom.
Dobro pobrašnite radnu površinu i ruke i umesite testo tako da formirate loptu. I dalje bi trebalo da bude pomalo lepljivo, ali da može da se oblikuje. Preostalo brašno dodajte samo po potrebi, odnosno ako se testo toliko lepi da uopšte ne možete da ga kontrolišete.
Bonus video:
(Espreso/Ona/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!