svima će se svideti
POSNA SALATA SA PEČENIM PAPRIKAMA: Najkremastije predjelo za Badnji dan - lagana, a preukusna
Posna salata sa pečenim paprikama je najkremastije predjelo za Badnji dan, lagana je i preukusna
Mnogi već polako pripremaju svoju trpezu za Badnji dan, a naravno i za Božić.
Tradicionalno se sutra sprema pogača za Badnji dan koja ide uz sve, a najbolje uz sarmu, prebranac...
Isto tako ne smemo da izostavimo posne salate koje se tope u ustima, a pred vama je jedna baš takva.
Posna salata sa pečenim paprika je idealan izbor za sutrašnji dan.
Ukus kida, lagana, najkremastija, sa njom će ukućani biti oduševljeni kada je vide na stolu.
Tu su sastojci, a i recept:
1 limun
600 g pečene paprike
200 g senfa
1 tegla mariniranih pečuraka
180 ml ulja
5 šargarepi
4-5 manjih krompira
500 g kiselih krastavaca
posni majonez
Ovo je priprema:
Očistite pečene paprike i sitno ih iseckajte. Zatim stavite u posudu, pa dodajte seckane kisele krastavčiće, seckane marinirane pečurke, seckane šargarepe koje ste prethodno skuvali, kao i seckani ili rendani krompir koji ste takođe prethodno skuvali.
U posudi pomešajte posni majonez, ulje, senf i sok od limuna.
Začinite po želji, pa prelijte preko salate i promešajte.
Salatu sa pečenim paprikama stavite u frižider nekih sat vremena, pa služite za Badnje veče sa ribom.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B./Prenela: N.J.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!