ukus čista desetka
NAJKREMASTIJA ITALIJANSKA TORTA ZA BOŽIĆ RASPAMETILA JE SRPSKE DOMAĆICE: Svečana poslastica koja se TOPI u ustima
Vreme je novogodišnjih i božićnih praznika, pa je red da se upoznate šta i drugi narodi tradicionalno prave za ove praznike
Jedna od takvih poslastica sigurno je i italijanska svečana torta, koja je toliko sočna i prelepa da ćete je često praviti. Recept za ovu slatku fantaziju ide ovako:
Sastojci:
- 3 jaja
- vanil šećer
- 120 gr šećera
- 120 ml mleka
- 120 ml suncokretovog ulja
- 200 grama brašna
- prašak za pecivo
- 60 grama oraha
Fil:
- 800 ml mleka
- 2 žumancete
- 20 gr vanil šećera
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kukuruznog skroba
- 2 kašike Putera
- 60 grama bele čokolade
- + 100 ml mleka
Priprema:
Umutite jaja, šećer i mleko. Zatim dodajte ulje, brašno i prašak za pecivo. Dodajte mlevene orahe, sve lepo izmešajte pa ispecite dve korice ili jednu veliku pa je presecite koncem.
Fil skuvajte tako što ćete umeštati mleko, žumanca, šećer, vanil šećer i kukuruzni skrob.
Kada se sve lepo skuva kao puding, umeštajte belu čokoladu. Kada se fil prohladi dodajte maslac, prenosi Stil.
Kore natopite mlekom pa onda filujte i ostavite da se ohladi.
BONUS VIDEO
(Espreso/Krstarica/D.R./prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!