PORED ČESNICE NA BOŽIĆNOJ TRPEZI MORATE IMATI DOMAĆU PITU SA JABUKAMA I ORASIMA: Ovaj RECEPT uspeva i POČETNICAMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

recept

PORED ČESNICE NA BOŽIĆNOJ TRPEZI MORATE IMATI DOMAĆU PITU SA JABUKAMA I ORASIMA: Ovaj RECEPT uspeva i POČETNICAMA

Evo kako da napravite najukusniju božićnu pitu sa jabukama i orasima

Objavljeno:

Ova pita je savršena kombinacija slatkih jabuka, hrskavih oraha i neodoljive kore, pružajući jedinstveni doživljaj u svakom zalogaju. Bez obzira na doba godine, ova poslastica će razveseliti vaša čula svojom jednostavnom pripremom i neodoljivim ukusom. Spremni da zajedno zakoračimo u svet fantastičnih ukusa?

Vreme pripreme: priprema oko 15 minuta, dok se pečenje obavlja za oko 40-45 minuta

Sastojci:

  • 5-6 jabuka (oguljenih, očišćenih i naseckanih)
  • 1 šolja seckanih oraha
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje smeđeg šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 1/2 šolje putera (otopljenog)
  • 2 jaja (lagano umućena)
  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu
Pita sa jabukama
foto: Bakina kuhinja

Priprema:

1. U velikoj činiji, pomešajte iseckane jabuke, seckane orahe, obe vrste šećera, cimet, so i vanilin šećer. 2. Dodajte otopljeni puter i umućena jaja. Sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. 3. Razvijte koru za pitu u okrugli pleh, ostavljajući ivice da vise sa strane. 4. Rasporedite pripremljenu smesu od jabuka i oraha po korama. 5. Preklopite ivice kore preko fila, stvarajući lep rub. 6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno smeđu boju. 7. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre seckanja.

Bonus video:

01:52

SRPSKIM PLJAČKAŠIMA U MILANU POMOGLI RADNICI OBEZBEĐENJA?! Bivši bezbednjak: Uhvaćeni su zahvaljujući posebnim, TAJNIM uređajima

(Espreso/24Sedam/K.B./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.