recept
PORED ČESNICE NA BOŽIĆNOJ TRPEZI MORATE IMATI DOMAĆU PITU SA JABUKAMA I ORASIMA: Ovaj RECEPT uspeva i POČETNICAMA
Evo kako da napravite najukusniju božićnu pitu sa jabukama i orasima
Ova pita je savršena kombinacija slatkih jabuka, hrskavih oraha i neodoljive kore, pružajući jedinstveni doživljaj u svakom zalogaju. Bez obzira na doba godine, ova poslastica će razveseliti vaša čula svojom jednostavnom pripremom i neodoljivim ukusom. Spremni da zajedno zakoračimo u svet fantastičnih ukusa?
Vreme pripreme: priprema oko 15 minuta, dok se pečenje obavlja za oko 40-45 minuta
Sastojci:
- 5-6 jabuka (oguljenih, očišćenih i naseckanih)
- 1 šolja seckanih oraha
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1/2 šolje putera (otopljenog)
- 2 jaja (lagano umućena)
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
Priprema:
1. U velikoj činiji, pomešajte iseckane jabuke, seckane orahe, obe vrste šećera, cimet, so i vanilin šećer. 2. Dodajte otopljeni puter i umućena jaja. Sve dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. 3. Razvijte koru za pitu u okrugli pleh, ostavljajući ivice da vise sa strane. 4. Rasporedite pripremljenu smesu od jabuka i oraha po korama. 5. Preklopite ivice kore preko fila, stvarajući lep rub. 6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 40-45 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno smeđu boju. 7. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi pre seckanja.
Bonus video:
(Espreso/24Sedam/K.B./Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!