AROMATIČNO KUVANO VINO SA TAJNIM SASTOJKOM ZADOVOLJIĆE VAM SVA ČULA: Nema UKUSNIJEG napitka za praznike - recept
Ilustracija, Foto: Profimedia

savršeno za praznike

AROMATIČNO KUVANO VINO SA TAJNIM SASTOJKOM ZADOVOLJIĆE VAM SVA ČULA: Nema UKUSNIJEG napitka za praznike - recept

Napravite svoj omiljeni zimski napitak kod kuće i uživajte u mirisu i aromi cimeta i karanfilića

Objavljeno:

Sa hladnim zimskim mesecima dolazi i tradicija uživanja u kuvanom vinu. Ako želite da ga pripremite u toplini svog doma, imamo sjajnu vest - priprema kuvanog vina po ovom receptu ne može biti jednostavnija i brža! Najverovatnije, sve sastojke već imate u svom domu, a ako je tako, samo ste 10 minuta udaljeni od odličnog domaćeg kuvanog vina!

Sastojci:

100 g muscovado šećera

1 zvezdasti anis

1 štapić cimeta

4 karanfilića

150 ml vode

1 limun

2 klementine

150 ml likera od pomorandže

750 ml crnog vina

kora pomorandže i zvezdasti anis za dekoraciju

Priprema: U šerpu staviti 100 g muskovado šećera sa zvezdastim anisom, štapićem cimeta, četiri karanfilića i 150 ml vode. Dovedite do laganog ključanja, mešajući da se šećer rastvori. Kuvajte dva minuta, a zatim sipajte tečnost u veliki bokal i ostavite da se ohladi. U bokal dodajte limun i klementine, obe tanko isečene, uz 150 ml likera od pomorandže i 750 ml crnog vina. Dobro promešajte, a zatim poklopite i ostavite u frižideru najmanje dva sata ili preko noći. Poslužite ohlađeno ili sa ledom, sa korom pomorandže i anisom. Ako želite da poslužite tradicionalno toplo kuvano vino, nema potrebe da ga hladite – jednostavno ga zagrejte bez ključanja i poslužite!

BONUS VIDEO

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/najzena/Ana Klikovac/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.