SVETOGORSKA POSNA SARMA OD KISELOG KUPUSA: Toliko je DOBRA da nećete primetiti da NEMA MESA i slanine
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

recept

SVETOGORSKA POSNA SARMA OD KISELOG KUPUSA: Toliko je DOBRA da nećete primetiti da NEMA MESA i slanine

Recept za najukusniju svetogorsku posnu sarmu

Objavljeno:

Za ovu sarmu kažu da je najbolje posno jelo koje možete napraviti!

Probajte i uverite se.

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 praziluk
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • prstohvat soli
  • mleveni biber
  • mlevena paprika
  • maslinovo ulje
Posna sarma, Sarma
foto: Printscreen/youtube/Uvek Ukusno

Priprema:

Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu. poklopite i ostavite da odstoji 10 minuta, pa procedite. Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno. Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šergarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju. Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte. Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Krstarica/M.K./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.