bolja nego mrsna!
POSNA SARMA OD SAMO 3 SASTOJKA SE PRENOSI SA KOLENA NA KOLENO DECENIJAMA: Jeftin ručak će vam ostati i za sutradan
Recept za posnu sarmu od par sastojaka se prenosi decenijama
Sarma sa prazilukom i pirinčem je starinsko jelo koje je neizostavno na trpezi u vreme posta. Dajemo vam proveren recept.
Sastojci:
1 srednja glavica kiselog kupusa
200 g pirinča
100 ml ulja
1 praziluk
1 kašika mlevene paprike
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju.
Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvojite listove. Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Odozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok pirinač ne omekša.
BONUS VIDEO
(Espreso/Najzena/Vesna Vukadinović/prenela T.M.
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!