recept
U STAROJ JUGI SU SE DAVILI U OVOJ POSLASTICI, NAŠE BAKE SU SAMO TO SPREMALE: Ukus je FANTAZIJA, topi se u ustima
Bila sam oduševljena kako je ispala, od sad samo ovako pravim
Baka jela je podelila recept za ukusnu štrudlu. Od sad ćete je samo ovako spremati.
Potrebno je:
20 gr kvasca
300 ml mleka
1 žumanc1 jaje
malo ulja 3 kašike
korica limuna
550-600 gr brašna
100 gr suvog groždja
150 gr ml oraha
50 gr ml plazme
šećer po ukusu
2 kašike džema od kajsiija
Priprema:
U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šecera .U vanglicu sipati toplo mleko dodati kvasac, ulje koricu limuna brašno i zamesiti mekše testo glatko.
Pokriti da naraste pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik.
Izmešati ml orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka toplog. Podeliti na pola. Premazati sa džemom od kajsija pa premazati ml orahe.
Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto pa drugu rolnicu staviti na sredinu uviti u pletenicu i staviti u pleh. kad poraste premazati žumancetom.
Peći na 180 stepeni C 50 minuta- Fantazija!!!
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!