recept
SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU DA SE OVAKO PRAVI SPRSKI SLATKI KUPUS: Dodajte mu jedan ZAČIN i imaće posebnu aromu
Evo kako da napravite pravi slatki kupus
Može se spremiti na dva načina, prženjem crnog luka i mesa, na koji se doda kupus, ili ređanjem svih sastojaka u lonac i kuvanjem zajedno oko sat vremena. Važno je samo da se jelo ne prekuva, da kupus zadrži hrskavost i svoj prijatan ukus.
Sastojci:
- 1 manja ili pola velike glavice svežeg kupusa
- 1/2 kg junećeg ili svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza ili čaša paradajz soka
- malo belog luka
- so, biber, aleva paprika
- svež peršun
Priprema:
Na malo masti ili ulja ispržiti sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove.
Dodati i meso sečeno na kocke. Sve zajedno kratko dinstati, pa dodati paradajz i kupus isečen na krupnije kocke.
Začiniti, pa kuvati u poklopljenom loncu oko pola sata.
Na kraju dodati iseckan beli luk. Služiti posuto sitno seckanim peršunom.
Bonus video:
(Espreso/Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!