recept
ZAČINJENA PILEĆA PRSA U SOČNOM SOSU, DOMAĆICE OVO JOŠ NISU SPREMALE: Poslužite uz PIRE KROMPIR i lizaćete tanjir
Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu
Pileća prsa koja su dobro začinjena nemaju težak postupak pravljenja, baš kao super recept za štedljive domaćice – jeftino jelo od krompira i slanine. Uz dodatke crvenog luka i malo belog luka aroma neće moći da omane, puter, mleko i pavlaka za kuvanje doprineće slasnosti jela, tako da viljuška samo prolazi kroz pileća prsa koja možete da napravite i sami kod kuće.
Pogledajte video za detaljan prikaz, a mi vam donosimo sastojke i pripremu.
Evo i recepta za sočne batake na indijski način.
Sastojci:
20 ml ulja
90 g putera
700 g pilećih prsa
20 g crnog bibera
30 g soli
20 g belog luka
1 glavica crvenog luka
150 ml bujona od povrća
10 ml soka od limuna
150 ml pavlake za kuvanje
5 g muskatnog oraščića
30 g peršuna
1 l vode
100 ml mleka
Recept za začinjena pileća prsa sa lukom:
Pileća prsa blago zasecite nožem pa prelijte mlekom na tanjiru. Na zagrejano ulje na srednjoj temperaturi, u tiganj dodajte komadić masalca dok se ne istopi, a potom ubacite pileća prsa.
Izvadite ih na tanjir kada porumene, nakon 10 minuta. U tiganj ubacite preostali maslac, istopite ga, a zatim dodajte iseckani beli luk, a zatim crni luk. Malo ih prodinstajte pa dodajte povrtni bujon i sok od isceđenog limuna. Ubacite pavlaku za kuvanje i sve promešajte, a zatim ubacite so, biber i muskatni oraščić.
Promešajte sve zajedno pa dodajte peršun, a potom ubacite pileća prsa i natopite ih sosom iz tiganja. Poklopite tiganj poklopcem i ostavite da se krčka 10 minuta. Poslužite ih prelijte ostatkom sosa. Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!