JAPANSKA TEHNIKA PRIPREME ZBOG KOJE HLEB OSTAJE SVEŽ DANIMA: Srbi tvrde da ne postoji MEKANIJI I UKUSNIJI
Foto: printscreen/tiktok/nespretnadomacica

preukusno!

JAPANSKA TEHNIKA PRIPREME ZBOG KOJE HLEB OSTAJE SVEŽ DANIMA: Srbi tvrde da ne postoji MEKANIJI I UKUSNIJI

Tajna japanske pripreme hrane

Objavljeno:

Hleb je sastavni deo ishrane većine ljudi. On je gotovo obavezan u svakoj kuhinji. A svi znaju da nema ničeg lepšeg od pravog domaćeg hleba.

Zato smo stalno u potrazi za najboljim receptima, a ovoga puta imamo jedan baš sjajan.

Naime, na TikTok profilu gastro brat, naišli smo na recept za najmekši hleb ikada.

-Vreme je da vam otkrijem tajnu japansku tehniku (#TangZhong) – uz pomoć koje ćete imati mekan i ukusan hleb koji ostaje svež čak do 3 dana, piše u opisu recepta.

@nespretna_domacica Pravimo japanski mlečni hleb možda i najmekši hleb koji se može napraviti. ☺️😍 Sastojci Tangzhong Starter: 30gr brašna 150ml vode Testo: 450-500 gr brašna 2 kašike šećera 1 kašičica soli 40gr kvasca 200ml mleka 1 jaje Ceo tangzhong starter 40 gr putera Za starter pomešajte brašno i vodu i kuvajte uz neprekidno mešanje dok se ne zgusne. Smesu preručite u drugu posudu i ohladite na sobnoj temperaturi. U toplom mleku rastopite sveži kvasac, dodajte šećer, umućeno jaje, i rastopljeni puter. Dodajte brašno, so i na kraju unapred pripremljeni starter. Umesite testo i ostavite ga sat vremena da naraste. Podelite testo na četiri jednaka dela, formirajte četiri loptice i ostavite da narastu još petnaestak minuta. Svaku razvucite oklagijom, prekloplopite sa dve strane ka unutra, a onda uvijte u rolnu. Prstima spojite kraj testa , da se zalepi. Pažljivo propratite postupak sa snimka. Poređajte ih u maslacem podmazani pleh i pustite da narastu jedan sat. Na kraju ih premažite belacetom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 do 20 minuta. Nemojte čekati da se ohlade, odmah uživajte u njihovom ukusu. 😋💛 #mlecnihleb #mlečnihleb #japanskihleb #hleb #pogaca #pogača #testo #kifle #puterkifle #hrana #recepti #ukusnirecepti #bread #breadmaking #milkbread #recipe ♬ I'm Into Something Good - The Bird And The Bee

POTREBNI SASTOJCI:

TangZhong smesa:

Voda – 200 ml

Brašno – 40 g

Kvasac smesa:

Mleko – 120 ml (toplo)

Puter – 60 g (otopljeni)

Šećer – 50 g

Kvasac – 20 g (svež)

Suvi sastojci:

Brašno – 325 g

So – 1 kašičica

Za premaz pre odlaska u rernu vam treba jedno umućeno jaje, a odmah po izlasku hleba iz rerne – premažite ga otopljenim puterom (50 g)

Uživajte u ovom neviđeno mekanom hlebu!

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/Krstarica/D.R./Prenela I.O)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.