recept
SALATA KOJU SVAKA KUĆA IMA NA STOLU U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: Pored MIMOZE sva druga hrana PADA U ZABORAV
Uživajte u ukusu!
Bliže nam se praznici kada domaćice spremaju obilje hrane, a nijedna trpeza ne prolazi bez salata. Mimoza i ruska se uvek takmiče u tome koja je bolja, a mi vam danas donosimo recept za ukusnu mimoza salatu.
Sastojci
krompir srednje velicine 4 komada
jaja tvrdo kuvana 4 komada
šunka 200g
kačkavalj 300g
kisela pavlaka 2x180g2 case
majonez 100g
so po ukusu
zacini po ukusu
Kako pripremiti
Skuvati krompir u ljusci, ohladiti ga i oljuštiti. Jaja skuvati, ohladiti i oljuštiti. Napraviti preliv za salatu, mešanjem pavlake i majoneza. Posoliti ga i začiniti po ukusu. Svi sastojci se rendaju i slažu u slojevima u činiju.
Dno činije premazati slojem preliva od majoneza i pavlake. Izrendati krompir, posoliti, preko njega staviti sloj preliva. Izrendati šunku i premazati prelivom u tankom sloju. Izrendati kuvano jaje, posoliti, a zatim staviti preliv. Preko se renda kačkavalj. Još jednom složiti sastojke istim redosledom. Odozgo narendati malo više kačkavalja. Uživajte u ukusu!
Bonus video:
(Espreso/Recepti/Prenosi A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!