MMMMMMM
RECEPT ZA RUSKU SALATU KAKVU JOŠ NISTE PROBALI: Ako dodate jedan sastojak, postaće 10 puta bolja
Ona može da se posluži kao zaseban obrok
Predstojeći praznici ne mogu da se zamisle bez njenog visočanstva, ruske salate. Ukoliko volite ovu vrstu gozbe, pošto je ona to u pravom smislu reči, obožavaćete i njenu dopunjenu i delimično izmenjenu verziju. Predstavljamo vam da rusku salatu sa makaronama.
Ona može da se posluži kao zaseban obrok, a priptemaćete je i posle praznika, budući da je ukusno i zasitno jelo.
Sastojci:
200 g makarona
2 kuvana krompira, srednje veličine
2 šargarepe
150 g kisele pavlake
100 g majoneza
3 kisela krastavčića
2 kuvana jaja
So i biber po ukusu
Priprema:
Skuvajte makarone prema uputstvu na pakovanju. Kada su gotove, procedite ih i ostavite da se ohlade. Oljuštite i skuvajte krompire. Kada su gotovi, iseckajte ih na male kocke. Šargarepe oljuštite i narendajte. Kuvajte jaja dok ne budu potpuno kuvana, zatim ih oljuštite i iseckajte na sitne komade. Kisele krastavčiće sitno iseckajte.
Ohlađene makarone, krompir, narendanu šargarepu, iseckane kisele krastavčiće i jaja pmešajte u velikoj posudi. Dodajte kiselu pavlaku i majonez. Pažljivo promešajte sve sastojke kako biste ravnomerno rasporedili preliv.
Posolite i pobiberite po ukusu. Ako želite, možete dodati i malo senfa za dodatni ukus.
Ostavite salatu da odstoji u frižideru najmanje sat vremena kako bi se ukusi sjedinili. Poslužite rusku salatu sa makaronama hladnu kao prilog ili glavno jelo.
Uživajte!
Bonus video
(Espreso/Srećna Republika/Prenela D.Č.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!