Foto: Printscreen/youtube/TVKopernikus
recept
OVAKO SE PRAVI BUREK KOJI SRBI NAJVIŠE VOLE: Nije ni sa MESOM, ni sa SIROM, svaka domaćica mora da zna da ga umesi
Ovaj burek Srbi najviše vole da jedu
Objavljeno:
18:47h
Burek je odličan predlog za večeru, a vrlo jednostavno se sprema.
Sastojci:
- 600 g kora za pitu
- 3-4 veća krompira
- kisela voda
- glavica crnog luka
- 1/2 dl ulja
- kašičica bibera
- kašičica morske soli
Priprema:
Operite i očistite krompir i luk, pa ih izrendajte.
Pleh podmažite uljem i stavite nekoliko kora. Napravite fil od krompira, luka, ulja, bibera i soli.
Slažite naizmenično dok ima materijala. Završite s nekoliko kora.
Pecite 20-ak minuta na 200 stepeni, dok ne porumeni.
Napomena: Kore premazujte uljem i prskajte kiselom vodom dok ih slažete, kao i poslednju koru.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!