recept
BUREK SA RAZVUČENIM KORAMA ZNAJU DA PRAVE SAMO VRSNE DOMAĆICE: Retko koja zna ovako TANKE I HRSKAVE kore da umesi
Burek sa razvučenim korama znaju da prave samo prave domaćice
Samo prave domaćice znaju da umese kore za burek!
Potrebno je:
- 300 ml. tople vode
- 600 gr brašna
- malo soli
- 100 gr maslaca
- 50 ml ulja
- 200 gr sira
Priprema:
Zamesiti od brašna, vode i soli glatko tvrđe testo. Iseći dve loptice od 100 gr ostale malo manje oblikovati rukom i pokriti da odmore 20 minuta. U manju činiju istopiti maslac i dodati ulje. Izmešati.
Veće loptice posuti malo brašnom i razviti jednu po jednu veličine većeg tanjira. Jednu premazati maslacom i pokriti drugom, tj. spojiti jednu preko druge. Ivice malo pritisnuti.
Pleh 32 cm prečnika premazati uljem. Staviti razvučeno testo i malo ga razvući da prekrije dno.
Premazati ga odozgo maslacom. Opet razviti i spojiti dve loptice i staviti na sredinu pleha i razvući Na sredini staviti izmrvljen sir. Odozgo staviti ostatak razvučenih i spojenih lepinja.
Premazati odozgo uljem i peći na 220C oko 40 minuta da dobro porumeni. Istresti na dasku i iseći.
Uživajte!
Bonus video:
(Espreso/M.M)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!