dEZERTI
BRZA i JEDNOSTAVNA torta: Kombinujte ove sastojke i uživajte u neodoljivom ukusu PLAZME (RECEPT)
Neodoljiva plazma, ukusan šlag i kremasti maslac - samo su neki od sastojaka za ovu brzinsku poslasticu. Pogledajte kako za pola sata možete napraviti celu tortu.
Dezert je neizostavni deo svake praznične trpeze, a kada je u kombinaciji sa omiljenim keksom - plazma keksom - znate da ne može da bude loše. Veoma jednostava i brza bela plazma torta će vam brzo postati jedna od omiljenih. Uz samo par jednostavnih koraka uživaćete u ovom preukusnom delikatesu.
Način pripreme - Kore:
- Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, ostatak sačuvajte za fil.
- Umutite 5 belanca, dodajte šećer i 5 kašika mlevene plazme, pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Potrebne su 3 kore.
Način pripreme - Fil:
- Umutite žumanca sa 250g šećera, zatim ih skuvajte na pari.
- Skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera. Kada se filovi ohlade, spojite ih i umutite sa margarinom ili maslacem.
- Dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu, pomešajte varjačom.
- Po uputstvu na kesici umutite šlag.
Filujte tortu kora – fil – šlag. Ukrasite po želji.
Bonus video:
(Espreso / Plazma torta / A.S.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!