JUGOSLOVENKE PRAVILE LIZ TEJLOR TORTU SA ORASIMA I SOKOM OD BRESKVE: Ako je donesete na SLAVLJE svi će vas HVALITI
Liz Tejlor, Foto: Printscreen/Youtube/thetake

prste da poližeš

JUGOSLOVENKE PRAVILE LIZ TEJLOR TORTU SA ORASIMA I SOKOM OD BRESKVE: Ako je donesete na SLAVLJE svi će vas HVALITI

Ovu tortu su pravile sve Jugoslovenske domaćice

Objavljeno:

Napravite ovu fenomenalnu tortu koja nosi ima poznate glumice. Pravi se od čokolade, oraha, soka od breskve, i izuzetna je. Osvežavajuća a jaka, idealan izbor za slavsku trpezu.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 6 kašika šećera
  • 2 kašike kakaa
  • 300 g mlevenih oraha
  • 4 kašike brašna
  • kesica praška za pecivo
  • 300 g mlevenog keksa
  • 300 ml soka od breskve
  • 250 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • kašika ulja
Torta, Čokoladna torta, Oreo torta
foto: PRINTSCREEN/YT/COOK NOW

Priprema:

Prvo umutite jaja sa šećerom pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sa sokom od breskve, nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve pa dodate mlevene orahe i dobro promešate. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite sa masom od keksa i oraha. Nakon toga, podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade sa uljem. Bon appetit!

Bonus video:

02:10

NAJJEDNOSTAVNIJA PILETINA KOJA BUDI SVA ČULA! Recept koji će obožavati svi ukućani: Brzo, lako i ukusno!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.