prste da poližeš
JUGOSLOVENKE PRAVILE LIZ TEJLOR TORTU SA ORASIMA I SOKOM OD BRESKVE: Ako je donesete na SLAVLJE svi će vas HVALITI
Ovu tortu su pravile sve Jugoslovenske domaćice
Napravite ovu fenomenalnu tortu koja nosi ima poznate glumice. Pravi se od čokolade, oraha, soka od breskve, i izuzetna je. Osvežavajuća a jaka, idealan izbor za slavsku trpezu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 2 kašike kakaa
- 300 g mlevenih oraha
- 4 kašike brašna
- kesica praška za pecivo
- 300 g mlevenog keksa
- 300 ml soka od breskve
- 250 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 200 g čokolade
- kašika ulja
Priprema:
Prvo umutite jaja sa šećerom pa dodajte kakao, dve kašike oraha i brašno s praškom za pecivo. Onda sve lepo promešajte pa sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Prelijte sa sokom od breskve, nakon što se skroz ohladi. Za to vreme, napravite fil tako što ćete da prelijete mleveni keks preostalim sokom od breskve pa dodate mlevene orahe i dobro promešate. U zasebnoj činiji umutite penasto maslac sa šećerom u prahu. Zatim sjedinite sa masom od keksa i oraha. Nakon toga, podelite fil na dva dela. Jednom delu fila dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a svetlijim delom premažite koru. Onda stavite drugi fil preko prvog. Na kraju, premažite tortu glazurom od čokolade. Glazuru pravite otapanjem preostale čokolade sa uljem. Bon appetit!
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!