RECEPT
BAKIN RECEPT ZA NAJSOČNIJU PITU KROMPIRUŠU KOJU STE DO SADA PROBALI: Tajna je u OVOM PREMAZU, to joj daje MEKOĆU
Krompir očistiti i seći na sitne koskice
Pita sa krompirom samo ovako i nikako drugaČije, ovo je tako ukusno ništa više ne treba.
Potrebno je :
600 gr krompira
1 praziluk
30 ml ulja
ulja za premazivanje
suvi začin
mrvicu slatke paprike
3 čena belog luka
2 jaja
200 ml jogurta
1/2 praška za pecivo
ml. biber
500 hr gotovih kora
Priprema:
Krompir očistiti i seći na sitne koskice. Luk iseći na rezance sipati ulje i prvo propržiti luk pa dodati seckan krompir. Dodati začin i malo soli, papriku, biber. Pržiti na laganoj vatri 5 do 6 minuta. Skloniti sa vatre.
Dodati jedno jaje i izmešati. U činiju razbiti jaje dodati prašak za pecivo i sve dobro žicom izjednačiti. Dodati i malo ulja i sve promešati. Duguljast pleh premazati uljem. Staviti jednu koru i pokriti dno i malo poprskati uljem. Zgužvati po dve kore i staviti odozgo i preliti po malo spremljenim prelivom.
Uraditi isto još jednom na sledećoj kori, staviti 3 do 4 kašike kromira i rasporediti. Tako i sledeći red sve isto dok se ne potroši. Sve to prekriti korom i utuškati do ivice. Iseći pitu na kocke pa preliti ostatkom nadeva i malo premazati uljem.
Po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni. Seći i služiti toplu. Tako je ukusna.
Bonus video:
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!