uuuh, kakav ukus!
STARI KOLAČ IZ TOSKANE SA KESTENOM I SUVIM GROŽĐEM: Srpske domaćice će odlepiti za ovim brzim receptom - preukusno
Retko ko može da odoli mirisu pečenog kestena koji se svakodnevno širi gradovima
Unestite u svoj dom malo prazničnog raspoloženja uz ovaj recept za savršen kolač sa kestenom koji će vam se svideti već na prvi zalogaj.
Kada kupujete kesten birajte velike i sjajne plodove, bez rupica na ljusci i kuvate u vodi tri minuta. Oljuštite mu samo tvrdu ljusku, stavite ih u sud i prelijte vodom da ogreznu. Kuvajte 15 minuta, ocedite vodu, malo prohladite i svetlu kožicu ćete oguliti bez problema.
Fini stari kolač iz Toskane
Potrebno je: 500 g brašna od kestena,
100 g pinjola ili oraha, 8
0 g suvog grožđa, 650 ml vode,
1 kašika meda,
½ kašičice usitnjenog ruzmarina,
100 g jezgra oraha,
1 kašičica soli
Priprema: Suvo grožđe potopite u vodi, a orahe grubo usitnite nožem. Prosejte brašno i dodajte mu malo-pomalo vode uz stano mućenje žicom.
Kad smesa postane homogena, umešajte med i so, pa dodajte orašasta plodove, a malo orašastih plodova ostavite sa strane za posipanje. Smesu izlijte u okrugao podmazan kalup u koji ste stavili papir za pečenje.
Preko pospite seckanim orasima, pinjolima i ruzmarinom i pecite oko 35 minuta na 200 stepeni, dok ne dobije lepu zlatnu boju.
Bonus video
(Espreso/Zenablic/Branka Gajić/Prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!