Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic
recept
SVE SRPKINJE OVAKO PRAVE OSLIĆ ZA SVETOG NIKOLU: Toliko je dobar da će vam i SVEKRVA tražiti RECEPT
Sutra je Nikoljdan, a danas su pripreme za slavu. Ovo je najbolji recept za oslić koji možete naći
Objavljeno:
Ovaj recept morate znati ako sutra slavite!
Potrebno je:
- 600 g smrznutog oslića
- 1 kašika začina za ribu
- mlevena paprika
- 2 kašika kukuruznog brašna
- 2 kašike hlebnog brašna
- soli , ulja
- 1 glavica belog luka
- veza peršunovog lista
Priprema:
- Ribu očistiti od kože pa je iseći na pola i u sredini sklomiti sve što je crno. jer je to gorko . Iseci na komade. Izmesati brasno jedno i drugo, dodati mlevenu papriku, zacin za ribu i so. Ribu uvaljati u brašno višak otresti.
- Ulje dobro ugrejati i spustiti u vrelo ulje. Smanjiti i pržiti na srednjoj temperaturi. Kad porumeni polako okrenuti. Prženu ribu vaditi na papirni ubrus ,U posudu iseckati sitno beli luk dodati 1 kašiku vode i dodati seckan peršun
- Na svako parče ribe staviti kašičicu belog luka. Navući poslužavnik sa ribom u kesi i ostaviti na toplom do serviranja.
Bonus video:
(Espreso/Prenosi M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!