tražićete repete
SAVRŠENO JELO ZA DANE POSTA KAKAV SU U STAROJ JUGI TAMANILI: Baka jela podelila recept za SLADAK KUPUS BEZ MESA
Bakina kuhinja - kako se kuva posni sladak kupus
Za sve ljubitelje kupusa, jako dobar recept kako spremiti kupus, ali posan bez mesa... Pogledajte šta je baka sve stavila u kupus i dobila kuvan, onaj od koga se sipa tanjir više..
Potrebno je:
1 glavica kupusa
2-3 šargarepe
1 praziluk
1 celer .. list celera
2-3 krompira
zelena paprika slatka i ljuta
1-2 paradajza može i kuvani
začina
aleva paprika
1 kašika brašna
aleva paprika
ulje
Priprema:
Kupus iseći na kocke krupnije staviti pola u šerpu, a povrće iseći na kolutove ili kocke pa staviti u sredinu šerpe na kupus i pokriti drugom polovinom kupusa. Dodati papriku zelenu i list celera ili peršuna. Naliti vodom do pola i staviti da se kuva oko 45 - 50 min. Dodati začina i paradajz kad se kupus skuva.
U tiganj sipati malo ulja dodati brašno i seckan beli luk malo propržiti dodati alevu papriku i odmah skloniti sa ringle i sipati u kupus. Probati ako treba dodati soli. Naseckati još malo peršunovog lista.
Ostaviti da vri minut dva i isključiti ringlu .Naš ručak je gotov...kako samo miriše a ukus savršen...
Skuvajte i bićete prezadovoljni..Prijatno!
Bonus video:
(Espreso/A.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!