savršen ukus
NAJUKUSNIJA POSNA TORTA SA ROZEN KORAMA ZA SVETOG NIKOLU: Brzo se pravi, a još brže smaže - gosti će je OBOŽAVATI
Slane torte su popularna predjela koja se često pripremaju za različite proslave i svečane prilike
Bliži se Sveti Nikola, a ako želite da impresionirate svoje goste ukusnom i kreativnom posnom tortom, evo recepta koji će vas oduševiti.
Ova posna slana torta sastoji se od mekanih korica i tri različita filovanja koja čine savršenu kombinaciju ukusa, a recept je viđe nego jednostavan.
Sastojci:
Pakovanje korica za rozen tortu
500 ml vode
6 kašika gustina
125 g posnog margarina
200 g ajvara
150 g posnog trapista
300 g mariniranih šampinjona
5 kašika barenog spanaća
senf
Priprema:
Prvo što je potrebno da uradite jeste da stavite pola litre vode da proključa, dodate malo soli, i u toj vodi ukuvate 6 kašika gustina, uz neprestano mešanje kako se ne bi stvorile grudvice. Ostavite smesu da se ohladi, pa u nju umešajte 125 g margarina, koji je prethodno odstajao na sobnoj temperaturi.
Podelite dobijenu smesu na tri dela, koja će vam poslužiti kao osnova za 3 različita fila. U prvi dodajte 200 g ajvara, u drugi rendani trapist sir, au treći marinirane šampinjone prethodno samlevene u blenderu. U u četvrti fil ne ide deo gustina, već fil dobijete tako što propržite spanać na malo ulja sa jednom kašikom brašna i posolite.
Sve što vam je ostalo jeste na nafilujete slanu tortu. Preko svake kore namažete tanak sloj senfa, a između svake dve kore ide fil, kojim god redosledom želite, s tim da na gornjoj kori mora biti fil sa trapist sirom. Možete po želji dekorisati susamom ili kečapom, ili još bolje, seckanim maslinama i komadićima crvene paprike, da dodatno začinite ukuse ove slasne torte.
BONUS VIDEO
(Espreso/Zenablic/Marija Brčić/ prenela T.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!