NAJMEKŠE POSNE VANILICE KOJE STE PROBALI: Nekima su bolje i od mrsnih, što duže stoje sve su ukusnije (RECEPT)
Recept za najmekše posne vanilice, Foto: Printscreen/youtube/ Dacinaa Kuhinja

poslastica

NAJMEKŠE POSNE VANILICE KOJE STE PROBALI: Nekima su bolje i od mrsnih, što duže stoje sve su ukusnije (RECEPT)

Recept za posne vanilice koji oduševljava

Objavljeno:

Vanilice mogu biti ukusne i kad se u njih ne idu mast i jaja. Neki bi rekli da su tada čak i ukusnije.

Recept koji je idealan za dane Božićnog posta, a toliko su dobre da ćete ih jesti i kad se mrsti.

U posnoj verziji recepta glavni sastojci su biljni margarin i limun, a što duže stoje sve su bolje.

Sastojci:

250 g biljnog margarina

1 limun (sok i korica)

170 g prah-šećera

2 kesice vanilin-šećera

500 g brašna

domaći džem od kajsija

Priprema:

Ostavite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga umutite mikserom. Dodajte mu 120 grama šećera u prahu, kao i sok od jednog limuna i izrendanu koricu limuna, pa nastavite da mutite dok smesa ne postane penasta.

U umućen margarin sa šećerom i limunom postepeno dodajte brašno i zamesite testo, pa ga ostavite da odstoji 30 do 60 minuta u frižideru.

1 / 3 Foto: Printscreen/youtube/ Dacinaa Kuhinja

Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite ga oklagijom i modlom ili rakijskom čašicom vadite vanilice. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta. Vodite računa da testo ostane belo.

Kad su vanilice ispečene, ostavite ih da se prohlade, pa ih spajajte džemom od kajsija i uvaljajte u mešavinu od preostalog prah-šećera koji ste pomešali sa vanilin-šećerom.

Bonus video:

02:43

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.