poslastica
NAJMEKŠE POSNE VANILICE KOJE STE PROBALI: Nekima su bolje i od mrsnih, što duže stoje sve su ukusnije (RECEPT)
Recept za posne vanilice koji oduševljava
Vanilice mogu biti ukusne i kad se u njih ne idu mast i jaja. Neki bi rekli da su tada čak i ukusnije.
Recept koji je idealan za dane Božićnog posta, a toliko su dobre da ćete ih jesti i kad se mrsti.
U posnoj verziji recepta glavni sastojci su biljni margarin i limun, a što duže stoje sve su bolje.
Sastojci:
250 g biljnog margarina
1 limun (sok i korica)
170 g prah-šećera
2 kesice vanilin-šećera
500 g brašna
domaći džem od kajsija
Priprema:
Ostavite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi, pa ga umutite mikserom. Dodajte mu 120 grama šećera u prahu, kao i sok od jednog limuna i izrendanu koricu limuna, pa nastavite da mutite dok smesa ne postane penasta.
U umućen margarin sa šećerom i limunom postepeno dodajte brašno i zamesite testo, pa ga ostavite da odstoji 30 do 60 minuta u frižideru.
Prebacite testo na pobrašnjenu radnu površinu, razvucite ga oklagijom i modlom ili rakijskom čašicom vadite vanilice. Ređajte ih na pleh obložen pek-papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni desetak minuta. Vodite računa da testo ostane belo.
Kad su vanilice ispečene, ostavite ih da se prohlade, pa ih spajajte džemom od kajsija i uvaljajte u mešavinu od preostalog prah-šećera koji ste pomešali sa vanilin-šećerom.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!