Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja
preukusno!
SVI U POSNE PALAČINKE STAVLJAJU KISELU VODU, A TO JE VELIKA GREŠKA: Zbog 1 NEOBIČNOG sastojka su ukusnije od MRSNIH
Recept za meke posne palačinke kojima niko ne može da odoli
Objavljeno:
Palačinke su toliko su ukusne, vazdušaste i meke da neće primetiti razliku između njih i onih mrsnih.
Sastojci:
- 500 ml vode
- 300 g brašna
- 1 kašičica šećera
- 1/2 kašičice soli
- 2 kesice vanilin šećer
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- džem ili drugi posni namaz po izboru
Priprema:
- U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim polako dolivajte vodu i sve vreme mutite mikserom.
- Na kraju dodajte i ulje i sve dobro promešajte.
- Tiganj zagrejte, podmažite ga sa malo ulja, pa pecite palačinke s obe strane.
- Kada su gotove, namažite ih džemom ili drugim posnim namazom.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!