ukusnija od mrsne
POSNA DOMAĆA POGAČA OD SASTOJAKA KOJE VEĆ IMATE KOD KUĆE: Najmekše testo - drugi dan je još bolja
Posna domaća pogača od sastojaka koje već imate je i bolja čak drugi dan, a testo je najmekše
Većina Srba posti tokom Božićnog posta koji je u toku, ali domaćice nekada izgube ideje šta da spremaju svojim ukućanima.
Od posnog prebanca bez kojeg ti dani ne mogu da se zamisle, pa sve do posne ruske salate...
Uz sve to se najbolja uklapa jedna posna domaća pogača koja je toliko mekana da će vam se više svideti od mrsne sa jajima.
Recept i sastojci su ispred vas:
malo posnog margarina
550 g brašna
35 ml ulja
1 kašika soli
1 kašika šećera
10 g kvasca
200 ml vode
100 ml mleka
Način pripreme:
U posudu sipajte toplu vodu i mleko, pa izdrobite kvasac, promešajte.
Dodajte šećer i brašno, pa sve lepo sjedinite i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
U posudu sipajte brašno, so, ulje i aktivirani kvasac i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i ostavite da naraste nekih 40 minuta.
Zatim premesite testo, pa razvucite deblji krug i onda prebacite u nauljenu tepsiju.
Pokrijte i ostavite da naraste još 10 minuta.
Premažite istopljenim margarinom ili majonezom.
Malo pritisnite viljuškom i izbockajte čačkalicom, pa pecite pogaču u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!