kao u restoranu
KAFANSKA ŠOPSKA SALATA: Profesionalni kuvari imaju svoj trik - samo tako im ispadne najukusnija
Profesionalni kuvari imaju svoj trik za kafansku šopsku salatu zbog kojeg im ispadne najukusnija
Kod nas čim stigne zima zna se da se odmah sprema jača hrana.
Kuvana jela od sarme, pasulja, podvarka...
Uz sve to naravno i salate, a jedna od omiljenih nam je kafanska kupus salata koja je bez premca. Svojom sočnošču obara sa nogu.
Ono što sve zanima jeste kako se pravi kafanska šopska salata koja je i te kako popularna u našoj zemlji..
Profesionalni kuvari imaju svoj trik.
Sada ćete videti i spremićete je uz neko dobro meso, gulaš...
Tu su sastojci sa receptom:
Peršun za dekoraciju
3-4 paradajza
So i biber po ukusu
1-2 krastavca
Sirće (najčešće se koristi vinsko ili jabukovo sirće)
1 crvena paprika
Maslinovo ulje
1 glavica crnog luka
200 grama feta sira
Ovo je priprema:
Operite i iseckajte paradajz, krastavce, crvenu papriku i crni luk na sitne komade.
Feta sir naseckajte na kockice.
Pomešajte iseckano povrće i sir u većoj činiji.
Dodajte maslinovo ulje i sirće prema vašem ukusu.
Počnite s manjim količinama pa dodajte prema potrebi.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Nežno promešajte sastojke kako biste ravnomerno rasporedili ulje, sirće i začine.
Dekorišite seckanim peršunom.
Uživajte u kafanskoj šopskoj salati.
Bonus video:
(Espreso/Stil/M.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!