sa tim nema nikakve greške
OVAKAV PASULJ ZA SVETOG NIKOLU JE OBAVEZAN NA STOLU: Najbolji specijalitet - jelo koje se prvo pojede za slavu
Pasulj za svetog Nikolu koji je obavezan na stolu je najbolji specijalitet, a takvo jelo se prvo pojede za slavu
Svetog Nikolu slavimo 19. decembra, a svakako je to jedna od najvećih slava u našoj zemlji.
Za vreme je Božićnog posta, pa tako domaćini spremaju posnu trpezu sa kojom će svoje goste oboriti sa nogu.
Taj dan obavezno se pravi najukusnija riblja čorba, razne posne salate, pite...
Ono što ne sme da se izostavi jeste pasulj.
Pred vama je sada pasulj za Svetog Nikolu koji se baš na taj način sprema tog dana, a ujedno je i najbolji specijalitet.
Ukusan, sočan, neodoljiv...
Ovo su potrebni sastojci za jednostavan recept:
Biber
1 kilogram belog pasulja
kuhinjska so
1 crni luk
crvena začinska paprika
1 praziluk
ljuta paprika
10-15 suvih crvenih paprika
5-6 čenova belog luka
200-250 ml ulja
Tu je i priprema:
Pasulj skuvajte bez ičega i ostavite ga da se ocedi i ohladi.
Pasulj možete da skuvate i par dana ranije i držite ga u frižideru.
Kuvan pasulj ispacirajte, a suvu crvenu papriku iseckajte.
Sa pasuljem izmešajte so i biber, a na ulju u tiganju prepržite papriku, pa vrelo ulje i papriku prelijte preko pasulja.
Tako začinjen pasulj stavite u vatrostalne činije, a preko njega naseckajte beli luk, dodajte suvu začinsku papriku i vrelo ulje.
Bonus video:
(Espreso/Stil/V.M.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!