STARINSKI PODVARAK SA SVINJETINOM: Najukusnije jelo naših baka - prste ćete polizati koliko je dobar
Podvarak sa svinjetinom u tepsiji, Foto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

kakvo jelo

STARINSKI PODVARAK SA SVINJETINOM: Najukusnije jelo naših baka - prste ćete polizati koliko je dobar

Starinski podvarak sa svinjetinom je najukusnije jelo naših baka, a prste ćete polizati koliko je dobar

Objavljeno:

Stiglo je hladno vreme, a za sve gurmane je to veliki plus jer se zimi spremaju najukusnija kuvna jela.

Kao što smo navikli da u ovom periodu žene već prave starinsku sarmu kako za slavu, tako i svojim ukućanima jer to jelo svi vole, a još je bolja ako se napravi od domaćeg kiselog kupusa.

Osim toga, ispred vas je još jedan bolji predlog, a u pitanju je starinski podvarak sa svinjetinom.

Jelo za desetku koje niko od ukućana neće moći da odbije.

Meso za podvarak
Meso za podvarakfoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Sastojci i recept su tu:

lovorov list

1 kg kiselog kupusa ribanca ili glavica kiselog kupusa isečena na rezance

suvi začin

1 kg svinjetine

so

Kiseli kupus u šerpi
Kiseli kupus u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

1 šolja ulja

biber

Priprema:

Najpre probajte kupus; ako je kiseliji nego što želite, properite ga. Ocedite ga i propržite na polovini ulja i dolijte sasvim malo vode. Kad kupus omekša, sipajte ga u pogodnu vatrostalnu posudu.

Meso i kiseli kupus u šerpi
Meso i kiseli kupus u šerpifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Na zagrejanom preostalom ulju propržite isečeno meso koje ste prethodno posuli začinom i posolili, a pri kraju prženja pobiberili.

Tako pripremljeno meso poređajte na kupus i prelijte preostalim uljem na kojem je i proprženo.

Meso zatim pritisnite da bi potpuno prodrlo u kupus, pospite celu površinu smrvljenim lorberom i ravnomerno, po celoj površini, prelijte sa nekoliko kašika vode.

Podvarak sa svinjetinom u tepsiji
Podvarak sa svinjetinom u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/ Simple Meal Prep.

Pecite u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi oko 1 sat. U toku pečenja meso možete prevrnuti da bi porumenelo sa obeju strana.

Uživajte u podvarku sa svinjetinom.

Bonus video:

01:34

SLATKA KUHINJA RADI PUNOM PAROM: Kad se spoje TRI GENERACIJE majstora za slatkiše, nastaje MAGIJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/BlicŽena/Marija Brčić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.