gosti će se oduševiti
CARSKA PITA SA AJVAROM: Najbolja za slavsku trpezu - predjelo od kojeg kreće voda na usta
Carska pita sa ajvarom je najbolja za slavsku trpezu, a od takvog predjela kreće voda na usta
Čim nam stigne vikend znamo da će naše majke za doručak da nam naprave neku ukusnu pitu od koje će cela kuća zamirisati.
Jedna od nama omiljenih je naravno sočna španska pita koja je punjena svim sastojcima koje obožavamo da jedemo.
Ono što ćete sada videti je malo drugačije, a u pitanju je carska pita sa ajvarom koja je još bolja od one klasične na koju smo svi navikli.
Za predjelo za slavu je i više nego dobra.
Evo recepta i sastojaka:
160 g feta sira
5 jaja
70 g ajvara
210 ml ulja
120 g kiselih krastavčića
220 ml jogurta
180 g šunke
210 g brašna
8 g soli
1 kesica praška za pecivo
Priprema:
U činiji pomešajte jaja i so, pa ih umiksajte. Dok miksate, postepeno dodajte jogurt, pa ulje.
Potom postepeno dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, pa ponovo umiksajte.
Šunku isecite na kockice, sig izgnječite, krastavčiće iseckajte na kolutiće, pa sve zajedno dodajte u smesu za carsku pitu.
Na kraju dodajte ajvar i promešajte.
Stavite pek papir, podmažite ga, pa izlijte smesu za carsku pitu. Pecite na 200°C oko 13-15 minuta, a potom na 180°C oko 15 minuta.
Pokrijte krpom carsku pitu sa ajvarom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa služite.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!