uuuh, kakav ukus!
POSNA SIPANA PITA SA JABUKOM ODUŠEVIĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ: Recept za svačiji džep - brzo se pravi, još brže smaže
Savršena poslastica za vreme posta koju ćete obožavati
Sipana pita idealna je poslastica koja ne iziskuje mnogo namirnica, a recept je vrlo jednostavan. Posna verzija ovog kolača dobro će doći u danima posta, a veoma je ukusuan.
Suvi sastojci:
2 čaše ( od 200 ml ) brašna
2 čaše griza
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Fil od jabuka:
1,5 kg neočišćenih jabuka
1 čaša šećera
5 g cimeta
1 vanilin šećer
Odozgo:
150 g margarina (posnog)
Priprema:
Očistiti i izrendati jabuke pa dodati šećer, vanilin šećer i cimet. Sve promešati pa ostaviti da odstoji dok pripremite suve sastojke.
Probajte i slanu harmonika pitu.
Pomešati brašno, griz, vanilin šećer i prašak za pecivo. Pleh dimenzija 30 x 20 cm dobro premazati margarinom. Na dno posuti trećinu suvih sastojaka pa preko njih kašikom ređati pola smese sa jabukama.
Jabuke hvatate sve zajedno sa sokom koji su pustile. Ukoliko su jabuke suvlje i nema onog soka koji puste kada dođu u dodir sa jabukama, slobodno u tu smesu sipajte malo vode.
Zatim, preko staviti opet trećinu suvih sastojaka, ostatak jabuka i preko njih ostatak suvih sastojaka.
Iseckati margarin na tanke pločice pa poslagati odozgo. Staviti kolač da se peče na 180 stepeni, oko 40 minuta. Nakon što se na kolaču stvorila tvrda korica, znaćete da je pečen, a ukoliko nije, vratite ga na još 10 minuta.
Nakon što je kolač ohlađen, iseći ga na kocke i posuti šećerom u prahu.
BONUS VIDEO
(Espreso/Stil.Kurir)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!