paŽnja
OVA POSNA BAJADERA JE 100 PUTA BOLJA OD MRSNE: Domaćice je prave i VAN POSTA, nije nikakvo ČUDO koliko je DOBRA
Kolač preliti toplom glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne te ga iseći na štanglice i poslužiti.
Sastojci
Potrebno je:
300 g posnog mlevenog keksa
200 g mlevenih oraha
250 g šećera
1 vanil-šećer
10 kašika vode
200 g posnog margarina
150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
3 kašike šećera
3 kašike vode
3 kašike ulja
100 g posne čokolade za kuvanje
veličine oraha margarin(posni)
Priprema
Šećer i vanil-šećer sipati u šerpu, dodati vodu i kuvati dok ne proključa. Skinuti s ringle, pa dodati margarin i mešati dok se ne otopi. Dodati mleveni keks i mlevene orahe i sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva dela, u jedan dodati otopljenu čokoladu za kuvanje, a drugi ostaje žut. U pravougaoni pleh naneti braon pa žuti deo. Ostaviti u frižideru da se stegne. Za glazuru: U šerpu staviti šećer, ulje, vodu, čokoladu za kuvanje i margarin, staviti na vatru i mešati dok se svi sastojci ne sjedine. Kolač preliti toplom glazurom i ostaviti da se ohladi i stegne te ga iseći na štanglice i poslužiti.
SAVET
Pleh malo nauljati,kako se smesa ne bi zalepila.
(Espreso/Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!