![HILANDARSKA ČORBA OD KROMPIRA PO RECEPTU STARIH MONAHA: Posno jelo na vodi okrepljuje i DUŠU i telo - savršen ukus](/data/images/2023/12/06/10/1466959_kuvanje-hilandarske-corbe_ls.jpg)
bolja ne postoji
HILANDARSKA ČORBA OD KROMPIRA PO RECEPTU STARIH MONAHA: Posno jelo na vodi okrepljuje i DUŠU i telo - savršen ukus
Savršena Hilandarska čorba koja krepi i dušu i telo
Najbolje jelo koje ćete napraviti u vreme posta, jer sem što je jedno od onih koji se pripremaju na vodi, jako je zdravo i lepo će vas zgrejati u hladnim danima.
Ovaj recept za Hilandarsku čorbu su po verovanju pripremali i sami monasi, te se često nalazila na njihovoj trpezi.
Sastojci za Hilandarsku čorbu od krompira:
- 1kg krompira,
- 500g šargarepe,
- 2-3 glavice crnog luka,
- so,
- malo ulja,
- origano,
- peršun.
Hilandarska čorba od krompira se priprema na sledeći način:
Krompire i šargarepu oljuštiti, iseckati na kockice (šargarepu na kolutiće).
Propržiti luk na ulju (ako postite na vodi, samo ga omekšajte toplom vodom).
![Kuvanje povrća](/data/images/2023/12/06/10/1466957_povrce-u-serpi_ff.jpg?ver=1701855980)
U tiganj dodajte krompir i šargarepu, posolite, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.
![Kuvati dok se ne zgusne](/data/images/2023/12/06/10/1466959_kuvanje-hilandarske-corbe_ff.jpg?ver=1701855995)
Čorba je gotova kad se povrće omekša, a smesa zgusne.
Po želji, na kraju dodajte i iseckan peršun i malo origana.
BONUS VIDEO
(Espreso/Posnajela)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!