paŽnja
TANJA BOŠKOVIĆ PODELILA RECEPT ZA GULAŠ: Zanemećete kad vidite u čemu ga SPREMA, ovo nema ni u jednoj SRPSKOJ KUĆI
Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dva sata
Poznata glumica Tanja Bošković podelila je ovaj recept za gulaš u bundevi. Kako je jednom sama izjavila, voli da provodi vreme u kuhinji, i sprema klasična ali i neobična jela.
Potrebno je
veća bundeva
1 kg svinjskog ili junećeg mesa
1 kg crnog luka
čašica rakije od kajsije
kašika džema od kajsije
čaša vina
2 kajsije iz kompota
malo cimeta, so, suvi začin, biber
Priprema
Uzmite jednu veću bundevu, isecite poklopac i dobro je očistite. Stavite je zatim u rernu na 150 stepeni, jedno petnaest minuta , ne duže, ali vodeći računa da ne izgori. Na kilogram sekanog luka u šerpu u koju ste sipali jednu čašu rakije ubacite kilogram mesa iseckanog na kockice. Dobro začinite, zaljutite i stavite jednu kašiku pekmeza od kajsije i krčakjte najmanje tri i po, četiri sata. S vremena na vreme nalivajte vinom. Kada taj gulaš bude gotov, sipajte ga u onu bundevu u koju ste prethodno sipali malo cimeta, na vrh stavite kajsije iz kompota, vratite u rernu i pecite na 150 stepeni dva sata.
(Espreso/Trpeza.alo/Ivana Pavlović)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!