recept
SAMO ISKUSNE DOMAĆICE ZNAJU KAKO SE PRAVI PILETINA SA KOKA KOLOM I VINOM: Nikada vam meso nije bilo ovako SOČNO
Evo kako da napravite pileća krilca sa koka kolom i vinom
Pileća krilca sa koka-kolom i vinom spolja su hrskava, a iznutra sočna. Ukus fantastičan i nadmašuje restorane brze hrane!Pileća krilca vrhunskog ukusa možete spremiti i kod kuće. Ne morate ići u restoran da biste uživali u najsočnijem mesu! Predlažemo vam sjajan recept za pilća krilca i to sa koka-kolom. Pored toga, u pileća krilca idu soja sos i đumbir. Pored toga, meso se zaliva i kuvanim vinom. Pileća krilca se prže u ulju -spolja hrskava, a iznutra neviđeno sočna.
Sastojci:
- 10 pilećih krilaca
- 1 limenka koka-kole
- 3 kašičice sojinog sosa
- 1 kašičica kuvanog vina
- 1 kašičica ojster sosa (opciono)
- 15 kajenskog bibera
- malo iseckane stabljike mladog luka
- 5 komadića svežeg đumbira
- 1 jaje
- 1 kašika brašna
Recept za sočna pileća krilca sa koka-kolom i vinom:
Zasecite prileća krilca ukoso, pa iz poređajte po plehu. Prelijte koka-kolom, pa ostavite da odstoje tako 30 minuta. Dodajte sojin sos, kuvano vino, ojster sos (opciono), kajenski biber, iseckane stabljike mladog luka i đumbir, pa rukama dobro promešajte pileća krilca i začine. Sklonite mladi luk i đumbir, pa dodajte jaje i brašno. Ponovo sjedinite rukom sastojke, pa pržite u srednje dubokom ulju sa obe strane dok pileća krilca ne poprime zlatno žutu boju. Preporučujemo i pileća krilca u sojinom-sosu i medu.
Bonus video: LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!