recept
PUNJENE PILEĆE ROLNICE ODLIČNE ZA NEDELJNI RUČAK: Odlično idu uz KROMPIR i SENF, tope se u ustima
Punjene pileće rolnice zapečene sa sirom služe se uz krompir i sos sa senfom, a ukus može da parira jelima iz restorana
Ovog vikenda pripremite ručak kao iz omiljenog restorana - punjenu rolovanu piletinu. U nadev ide tvrdi sir, a njim se i posipa rolovana piletina pred kraj pečenja. Peče se zajedno sa začinjenim krompirom, a služi uz sos. U sos, pored senfa, ide i brendi.
Brendi spada u žestoka alkoholna pića. Možete zameniti drugim pićem ako ga nemate ili izostaviti ovaj korak. Sigurni smo da će vam se ova rolovana piletina sa krompirom dopasti.
Sastojci:
350 g krompira
30 ml ulja
800 g pilećeg filea
7 g slatke začinske paprike
10 g soli
7 g bibera
7 g mešavine biljnih začina
20 ml brendija (alkoholno piće)
Za punjenje:
5 g slatke začinske paprike
5 g crnog bibera
5 g soli
10 g peršuna
35 g belog luka
150 g tvrdog sira + 200g za posipanje
Za premaz:
4 jajeta
5 g soli
3 g bibera
25 g belog luka
30 g senfa
20 ml sirćeta
250 ml ulja
Za sos:
1 glavica crnog luka
25 ml ulja
40 g senfa u zrnu
30 g senfa
100 g pavlake
5 g seckanog peršuna
Recept za punjene pileće rolnice zapečene sa sirom:
Krompir operite, ogulite i isecite, pa pospite začinsku papriku, crni biber i so (po 5g). Na kraju dodajte ulje (30 ml). Krompir poređajte po vatrostalnoj posudi. Isecite pileći file na šnicle, prekrijte prozirnom folijom, pa istucite čekićem za meso. Pomešajte slatku začinsku papriku, so, biber, mešavinu biljnih začina, pa promešajte.
Pospite mešavinom začina piletinu, pa utrljajte rukom. U odvojenoj činiji pomešajte jaja, so, biber, iseckan crni luk, senf, sirće i ulje, pa sjedinite sastojke za sos štapnim mikserom. Po kašičicu sosa stavite na piletinu. Pomešajte seckani peršun sa iseckanim belim lukom, pa u tu mešavinu dodajte izrendan tvrdi sir. Nanesite nadev po piletini, pa je urolajte. Rolovanupiletinu ređajte po krompiru. Premažite rolovanupiletinu sosom, pa pecite na 180°C oko 30 minuta.
Iseckajte crni luk, pa ga propržite na zagrejanom ulju, pa dodajte brendi, senf u zrnu, senf i pavlaku. Dobro promešajte, pa dodajte seckani peršun. Pospite rolovanu piletinu izrendanim tvrdim sirom, pa je vratite u rernu na još 10 minuta. Služite rolovanu piletinu uz sos sa brendijem.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!