ovo će goste oboriti sa nogu
OVAKVO PREDJELO JE OBAVEZNO ZA SLAVSKU TRPEZU: Posna salata sa ribom - najjeftiniji sastojci, a kremasta kao mrsna
Posna salata sa ribom je obavezno predjelo za slavsku trpezu, sastojci su najjeftiniji, a kremasta je kao i mrsna
Krenuo je Božićni post, a osim jela na kašiku ukućani vrlo rado osim poslastica vole da pojedu i neku kremastu salatu.
Osim kremastih slanih torti, pred vama je sada posna salata sa ribom koju možeze da spemite i za slavu, a osim toga i u toku posta.
I ukućani i gosti će biti prezadovoljni ukusom koji očarava na prvi zalogaj.
Sastojci i recept su ispred vas:
100 ml vode
300 g fileta ribe po želji
2-3 krompira
1 kesica biljnog želatina
1 crni luk
posni majonez
3 cvekle
Ovo je priprema:
Filete ribe propržite ili skuvajte. Takođe, skuvajte krompir u ljusci, šaragarepu i cveklu. Kada se povrće ohladi, oljuštite i izrendajte.
Dok se povrće kuva, crni luk iseckajte i stavite u posudu, pa prelijte vodom, sipajte kašiku sirćeta, kašičicu šećera i soli i promešajte. Ostavite da se luk marinira nekih 15 minuta.
Želatin rastvorite u vodi i ostavite da nabubri. Na tacnu stavite obruč i premažite majonezom. Poređajte rendani krompir i lepo utisnite, a zatim posolite i pobiberite, pa ponovo premažite majonezom.
Zatim poređajte seckane filete ribe i marinirani crni luk koji ste procedili, pa opet premažite majonezom. Zatim ide sloj rendane šargarepe, pa opet majonez.
Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider da se malo stegne. Cveklu izblendirajte, pa dodajte kašiku majoneza, kao i želatin koji ste rastvorili na pari. Sve lepo promešajte i sipajte preko salate, pa poravnajte.
Ponovo pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 4-5 sati.
Krompir izrendajte na sitno rende, pa ga propržite, a onda ivicu novogodišnje salate premažite majonezom i "zalepite" prženi krompir.
Uživajte u salati kao da je mrsna verzija.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa/S.B.)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!