kakva torta čoveče
NAJKREMASTIJA POSNA TORTA "AFRIKA": Omiljena je na slavama - sočnom filu nijedan gost neće odoleti
Najkremastija posna torta "Afrika" je omiljena na slavama, a sočnom filu nijedan gost neće odoleti
Ako vam je slava ove godina posna, jedna sjajna poslastica će vaše goste oboriti ukusom sa nogu.
Ne morate da se oslanjate samo na posne kolače koji jesu najbolji izbor, ali će vam se mišljenje brzo promeniti kada pročitate pripremu za najkremastiju posnu tortu "Afrika".
I bez obzira na slavu i post, treba da je isprobate jer je fantastična.
Drugarice, sestre, komšinice će vas pitati odmah kako se sprema.
Ovo su izdvojeni sastojci za taj recept:
1 šaka seckanih oraha
300 g šećera
2 kašičice sode bikarbone
18 kašika brašna
3 kašike džema
2 kašike kakaoa
4 kašike ulja
Sada ide fil, a za njega je potrebno:
300 grama posne mlevene plazme
2 kesice pudinga od čokolade
300 grama šećera u prahu
200 grama čokolade za kuvanje
250 grama posnog margarina
Još: 500 ml slatke pavlake za šlag
Ovo je priprema torte:
KORA: U vodi otopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomešano sa sodom, kakao, orahe i đžem.
Testo podeliti na dva dela da se ispeku dve kore.
Peći u tepsiji br.30.
Pečene kore preseći vodoravno tako od dve kore da imamo 4 kore.
FIL: U vodi skuvati puding po upustvu. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom.
Smesu dobro sjediniti.
Na kraju dodati posnu mlevenu plazmu.
Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg.
Filovati kora plus fil plus šlag i tako naizmenično dok se sve ne utroši.
Bonus video:
(Espreso/Coolinarika.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!