MNOGE DOMAĆICE PRAVE UŽASNU GREŠKU KADA PRŽE LUK: Samo OVAKO će sačuvati zdrave sastojke, obratite pažnju
Luk, Foto: Printscreen/Youtube/kuhajmozajedno

SAZNAJTE

MNOGE DOMAĆICE PRAVE UŽASNU GREŠKU KADA PRŽE LUK: Samo OVAKO će sačuvati zdrave sastojke, obratite pažnju

Crni luk je jedna od najzdravijih namirnica koja obiluje ukusnim i zdravim sastojcima

Objavljeno:

Takođe, poseduje i brojne zdravstvene prednosti kao što su jačanje imuniteta, lečenje respiratornih infekcija i mnoge druge.

Ali da li ste znali kako se ispravno priprema?

Naime, nutricionista po imenu Mumal Asif otkrio je genijalan trik za njegovo spremanje. On je rekao da samo dva minuta prženja luka uništava brojne zdravstvene prednosti.

A najveći krivac je upravo toplota koja loše utiče na alicin, sastojak koji se nalazi u luku i koji je najviše zaslužan za njegova lekovita dejstva.

Luk
Lukfoto: Printscreen/TikTok/drerika_hendo

- Savetujem da sačekate 10 minuta nakon što iseckate luk. Za to vreme stvoriće se maksimlana količina alicina koja će da ostane gotovo netaknuta prilikom prženja - objasnio je ovaj nutricionista.

A osim alicina, luk sadrži i brojne vitamine i minerale koji su neophodni organizmu, kao što su cink, fosfor, magnezijum, folat, tiamin i vitamini C i K.

00:15

STAVILA JE KESTEN U TEGLU I OSTAVILA PREKO NOĆI! Ono što je dobila koristićete svake NEDELJE! Super caka (VIDEO)

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.