preukusno
ARISTOTEL TORTA SA PUDINGOM ZALUDELA JE SVE SRPSKE DOMAĆICE: Recept toliko PROST da i POČETNICE umeju da naprave
Ovu tortu svi Srbi vole
Danas postoji puno recepata za pripremu torti koje se ne peku. Obično se spremaju sa keksom, a umesto fila se koristi puding. Donosimo vam još jedan sjajan recept za keks tortu sa pudingom, koja se lako i brzo pravi. Ovako pripremljena torta ima još jedan plus, a to je da su sastojci jeftini, a ukus predivan, pa možete da je služite i kada su neke proslave.
Sastojci:
- 260 g keksa
- 80 g pudinga od vanile
- 1,150 l mleka
- 6 kašika šećera
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 50 g slatke pavlake
Recept za Aristotel tortu sa keksom i pudingom:
Mleko (850 ml) stavite da se kuva, a zatim dodajte puding koji ste pomešali sa šećerom, mlekom (150 ml), vanilom i žumancima. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Pokrijte providnom folijom i ohladite nekih 15 minuta, pa dodajte umućena belanca i sve lagano sjedinite. Poređajte keks u kalup, pa premažite fil. Preko fila premažite umućenu slatku pavlaku i još jedan red keksa. Kekstorta sa pudingom je spremna.
Bonus video: Torta od 10 spratova, vatromet na slavlju Kaće i Marka
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!