MAĐARICE PRAVE NAJKREMASTIJI KOLAČ SA KOKOSOM: Poslastica na "šolje" - recept kakav samo one imaju
Parče kolača sa kokosom na tanjiru, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

bolja od bilo koje druge

MAĐARICE PRAVE NAJKREMASTIJI KOLAČ SA KOKOSOM: Poslastica na "šolje" - recept kakav samo one imaju

Mađarice prave najkremastiji kolač sa kokosom, prava poslastica na "šolje" , a takav recept samo one imaju

Objavljeno:

Hladno vreme, kiša, sivilo utiče na naše raspoloženje, ali sve to može da se popravi jednom poslasticom koja je gotova za tili čas.

Deca se uvek obraduju starinskim oblandama, rafaelo kuglicama, tortama sa plazmom, ali i sa jednim kolačem nećete napraviti grešku.

Mađarice imaju svoju poslasticu koja se topi u ustima jer je toliko sočna i mekana da ništa bolje niste imali prilike da probate.

U pitanju je kolač sa kokosom na "šolje" koji će vas podsetiti na naše čupavce.

Smesa za kolač sa kokosom
Smesa za kolač sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

Ispred vas su sada sastojci za taj recept:

Za koru:

vanila - 1 komad

jaja - 4 komada

brašno - 1 1/2 šolje + prašak za pecivo

šećer - 1 šolja

Pravljenje kore za kolač sa kokosom
Pravljenje kore za kolač sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

Za preliv:

kokosovo brašno - za posipanje

voda - 200 ml

maslac - 60 g

šećer - 2 šolje

kakao - 2 supene kašike

Kora za kolač sa kokosom u plehu
Kora za kolač sa kokosom u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

Priprema za koru

Jaja se umute sa šećerom. Nakon toga dodajemo brašno u koje smo stavili prašak za pecivo. Na kraju i vanilu. Sve to se sipa u pleh, namazan uljem i peče se na 150 stepeni.

Premazivanje kore za kolač sa kokosom
Premazivanje kore za kolač sa kokosomfoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

Čačkalicom proveravamo da li je gotovo. Ako se ništa ne lepi za čačkalicu, znači da je gotovo. Vadi se iz rerne i ostavlja da se ohladi veoma dobro.

Priprema za preliv:

Dok se kora hladi, u jednu šerpu stavljamo sve sastojke za preliv i mešamo dog ne dobijemo gust sirup.

Kolač sa kokosom u plehu
Kolač sa kokosom u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Lepša je priroda. Nature is more beautiful

Kad se kora ohladi, olovkom napravimo rupice i posle je prelivamo hladnim sirupom. Odozgo posipamo kokosom.

Uživaćete u ovakvom kolaču.

Bonus video:

01:00

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.