![STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela](/data/images/2023/11/22/17/1463658_sarma-u-serpi_ls.jpg)
ne postoji ukusnija
STARE DOMAĆICE SAMO OVAKO PRAVE ZAPRŠKU ZA SELJAČKU SARMU: Najukusnija i sočna - recept direktno sa sela
Stare domaćice prave najukusniji i sočnu zapršku za seljačku sarmu po receptu koji dolazi direktno sa sela
Tradicionalna jela su nam omiljena i s njima nijedno ne može da se poredi ni po čemu.
Kada pomislimo na spremanje kuvanog kiselog kupusa odmah se setimo da naše majke i bake to prave na najukusniji način i da njihovu pripremu nijedna druga ne može da zameni.
Ono što nam je svima omiljeno jeste sarma koja je kraljica srpske kuhinje.
Svako je sprema na svoj način, a sada ćete videti kako se sprema seljačka sarma kakvu ljudi sa sela samo znaju da naprave.
![Crni luk u šerpi](/data/images/2023/11/22/17/1463654_crni-luk-u-serpi_ff.jpg?ver=1700671998)
Ovo su sastojci za recept po kojem se pravi seljačka sarma:
Paradajz iz flaše ili tomato oko 300 ml
Veća glavica kiselog kupusa
Lovorov list
Dimljena slaninica
6 čena belog luka
![Mleveno meso u šerpi](/data/images/2023/11/22/17/1463655_dinstanje-mlevenog-mesa-za-sarmu_ff.jpg?ver=1700672015)
1kg mlevenog mešanog mesa (junetina/svinjetina)
3 glavice crnog luka
Meso po želji (od vrata, rebarca)
So i biber
Domaća mast
Suva začinska paprika
![Pirinač i začini u mlevenom mesu](/data/images/2023/11/22/17/1463657_pirinac-i-zacinii-u-mlevenom-mesu_ff.jpg?ver=1700672037)
Čaša pirinča
Sada ide priprema:
Upržiti crni i beli luk, a zatim dodati mleveno meso.
Dodati začine i so po ukusu. Kada se sve lepo uprži dodati opran pirinač, pa uzeti kupus i zavijati sarmu.
![Suvo meso i lovorov list u šerpi](/data/images/2023/11/22/17/1463659_suvo-meso-i-lovorov-list-u-seroi_ff.jpg?ver=1700672054)
Sa svakog lista skinuti koren da bi se lakše zavijale. Kada zavijete, slažite ih u dublju šerpu gde ste na dno namazali mast. Ređajte sarme i suvo meso, dodajte lovorov list po želji.
![Kuvanje sarme u šerpi](/data/images/2023/11/22/17/1463656_kuvanje-sarme_ff.jpg?ver=1700672070)
Nalijte paradajzom, pa dodajte i vodu da sarma ogrezne. Kuvajte oko 2 sata obavezno na laganoj vatri. Na kraju možete upržiti na masti kašiku brašna i alevu papriku i pred kraj kuvanja, dok još lagano krčka naliti zapršku. Dobićete odličan preliv za sarmu.
(Espreso/Svetplus.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!