božanstvena je
TORTA SA MALINAMA I KREM SIROM: Najsočnija poslastica - fil se topi u ustima, ukusniju za slavu niste pravili
Torta sa malinama i krem sirom je najsočnija poslasticu sa filom koji se topi u ustima, a ukusniju za slavu niste pravili
Malo koja osoba je u stanju da odbije sočnu kremastu tortu.
Vikend je prošao i sigurni smo da ste svojim ukućanima spremali ukusan ručak, ali i desert.
Polako već zapisujte i pravite plan za vikend koji nam predstoji jer ukusu poslasticu neće moći da odbiju ni deca, a ni odrasli.
Voćne torte su nam jedne od omiljenih, a sada je ispred vas torta sa malinama i krem sirom koja samo jednim parčetom vuče da je pojedete celu.
Recept je tu, a ovo su potrebni sastojci:
Za testo je potrebno:
30 ml ulja
4 jaja
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
10 g kukuruznog skroba
1 kašičica vanilinog šećera
160 g brašna
120 grama šećera
Za fil je potrebno:
30 g šećera
2 jaja
400 grama slatke pavlake
150 grama šećera
140 grama putera
60 g kukuruznog skroba
700 ml mleka
Za premazivanje je potrebno:
100 g malina
300 grama krem sira
50 grama šećera
100 grama slatke pavlake
Sledi priprema:
U činiju ubacite jaja, so, šećer, vanilin šećer, pa umiksajte. U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kukuruzni skrob i prašak za pecivo. Postepeno dodajte mešavinu suvih sastojaka u umućen smesu sa jajima i mutite žicom.
Na kraju dodajte ulje i ponovo sjedinite sastojke. Smesu izlijte u okrugao pleh obložen pek papirom i pecite na 180°C oko 25 minuta. U veću šerpu ubacite jaja, šećer, kukuruzni skrob, pa umutite žicom.
Dodajte postepeno mleko i dobro umutite. Kuvajte na laganijoj vatri i paralelno mešajte dok ne dobijete gušći fil za tortu. Fil prebacite u činiju, pa dodajte puter i mešajte dok se ne otopi.
Prekrijte prozirnom folijom i ostavite sa strane da se ohladi. Skinite gornji sloj kore (ali je ne bacajte), pa je uzdužno podelite na 3 jednaka dela. Umiksajte slatku pavlaku i šećer.
Umiksajte ohlađen fil, pa ga dodajte u umućenu slatku pavlaku i šećer. Umiksajte sve sastojke, pa fil prebacite u špric za kolače.
Oko prve kore stavite pokretnu ivicu, pa nanesite jedan deo fila na tortu. Pokrijte korom, dodajte još 1 sloj fila, pa pokrijte trećom korom tortu.
U činiju ubacite krem sir, slatku pavlaku i šećer, pa umiksajte. Premažite ivice torte, pa nanesite izmrvljeni gornji sloj kore.
Ostatak smese za premaz stavite u kesu za zamrzivač, pa nanesite po ivicama vrha torte u obliku cvetova.
Uz unutrašnje ivice poređajte maline i tako do centra.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!