za sve pare kida
SUTLIJAŠU SA JEDNIM POSEBNIM DODATKOM NIKO NEĆE ODOLETI: Kremasta i lagana poslastica - recept prost kao pasulj
Sutlijašu sa kokosom niko neće odoleti, jer je u pitanju kremasta i lagana poslastica, a recept je prost kao pasulj
Starinske poslastice su nam najdraže i njih možemo da jedemo u bilo koje doba dana i noći.
Kada kažemo lenja pita odmah se setimo naših baka koje je prave sa dve vrste voća, a toliko se topi u ustima da jedva čekate da naprave novu.
Ispred vas je sada sutlijaš sa kokosom koji mu daje još bolji šmek i ukus.
Priprema nije teška, a ukućani će biti srećni što će probati nešto novo.
Ovo su sastojci za taj recept:
1,5 šolja šećera
250 g pirinča
50 g kokosovog brašna
500 ml vode
600 ml mleka
Sledi najvažnije, a to je način pripreme:
U šerpu dodajte pirinač za sutlijaš, pa prelijte vodom. Poklopite tako da ostane mali prostor slobodan, kuvajte na srednjoj temperaturi dok ne provri, pa smanjite vatru.
Kada se pirinač ukuva, dodajte mleko postepeno i mešajte. Ubacite kokos u sutlijaš, pa dobro promešajte. Šećer otopite u tiganju. Mešajte dok se ne zgusne, pa karamelizovan šećer dodajte u sutlijaš.
Postepeno dodajte karamelizovan šećer i mešajte. Ostavite da se kuva sutlijaš sa kokosom i karamelizovanim šećerom još 5 minuta, mešajući čitavo vreme.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!