poslastica koja osvaja na prvi zalogaj
NAJJEDNOSTAVNIJA TORTA BEZ PEČENJA: Snikers sa keksom - kremasta sa neodoljivom filom
Najjednostavnija torta bez pečenja je snikers sa keksom koja je toliko kremasta sa neodoljivim filom
Žene, subota se bliži, a to znači da svojim ukućanima treba da napravite nešto slatko.
Da ne biste morali da provedete ceo dan u kuhinji oko ručka i poslastice jedna brza tora će vam dobro doći.
Navikli ste da im spremate brzinske kolače kao što su starinski čupavci, ali i ovaj recept će vas oduševiti.
Možete čak da je spremate i u posnoj varijanti.
Neodoljiv fil ostavlja bez reči jer se toliko topi u ustima da će nestati brzinom svetlosti.
Potrebni sastojci su:
250 ml mleka
140 g šećera
150 g keksa
140 g slatke pavlake
100 g šećera u prahu
80 g maslaca
300 g krem sira
100 g pečenog kikirikija
Za glazuru je potrebno:
3 kašike ulja
70 g pečenog kikirikija
200 g čokolade
Ovo je priprema:
U šerpu dodajte šećer, pa zagrejte ga na srednjoj vatri dok ne postane braon boje. Mešajte dok ne postane gladak, pa dodajte postepeno slatku pavlaku, neprekidno mešajući.
Kada smesa postane gušća, sklonite sa vatre, pa dodajte maslac u smesu za karamel sloj. Mešajte dok se ne istopi, pa smesu izlijte u činiju, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi karamel sloj.
Pečeni kikiriki stavite u kesu za zamrzivač, pa sameljite ih oklagijom. Veću pravougaonu posudu obložite prozirnom folijom. Umutite krem sir, pa dodajte šećer u prahu i ponovo umiksajte.
Izlijte smesu sa maskarpone sirom u kesu za zamrzivač, pa nanesite prvi sloj snikers torte po obloženoj vatrostalnoj posudi i poravnajte špatulom. Keks umočite u mleko, pa poređajte nekoliko keksa na prvi sloj snikers torte, pa nanesite i poravnajte drugi sloj od maskarpone sira.
Ohlađen karamel sloj izlijte u kesu za zamrzivač, pa nanesite preko sloja od maskapone sira. Pospite kikiriki, pa nansite sloj natopljenog keksa. Nanesite poslednji sloj sa maskapone sirom na snikers tortu, pa prekrijte folijom i ostavite u frižideru na 2 sata.
Na isti način sameljite kikiriki, otopite čokoladu u mikrotalasnoj (ili na pari), pa dodajte ulje. U otopljenu čokoladu ubacite kikiriki i promešajte glazuru.
Snikers tortu okrenite naopačke na rešetku, pa prelijte glazuru.
Stavite snikers tortu u frižider na 10 minuta. Preporučujemo i slojevitu snikers tortu.
Bonus video:
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!