PRAVA SELJAČKA TURŠIJA IZ BURETA: Evo koliko soli mora da se ubaci da bi bila DOBRA, ovo mora da zna SVAKA DOMAĆICA
Turšija, Foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

recept

PRAVA SELJAČKA TURŠIJA IZ BURETA: Evo koliko soli mora da se ubaci da bi bila DOBRA, ovo mora da zna SVAKA DOMAĆICA

Pretače se po želji na 1-2 dana. Gotova je nakon 14 dana

Objavljeno:

"Imamo jedno bure, do vrha ćemo ga napuniti ovom ukusnom seoskom turšijom"

Sastojci

povrće - 10 kg

karfiol

Spremanje turšije
Spremanje turšijefoto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

šargarepa

zeleni paradajz

kornišoni

celer - glave i listovi 4 komada

beli luk - 6 - 7 glavica

so - 500 g

sirće

Na dno bureta se sipa so i lepo se pokvasi sirćetom. Prvo se stavlja šargarepa, ako je sitna ne seče se, a ako je krupnija seče se na dva dela. Karfiol se deli na velike ružice i dodaje u šargarepu u buretu.

Turšija
Turšijafoto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

Sledeći je paradajz i na kraju se stavljaju kornišoni. Dok se povrće ređa stavlja se i krupno isečen celer. Kroz slojeve se stavlja i po jedna glaica belog luka isečena na pola.

Krastavčići prvi budu gotovi, zato se stavljaju poslednji. Ako šargarepa dominira, dodaje se 200 g soli dodatno.

Na kraju se od grančica vinove loze plete venac i zajedno sa kamenom se pritiska povrće. Tako odstoji 20 sati i tek drugog dana se preliva vodom i zatvara poklopce.

Pretače se po želji na 1-2 dana. Gotova je nakon 14 dana.

Bonus video:

05:31

Danas na meniju kod Seke i Raše krompir harmonika!

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.