recept
OVAKO SE SPREMAJU DOMAĆI SRPSKI ČVARCI, LJUDI SA SELA OTKRILI RECEPT: Jedna stvar je KLJUČNA da ne bi bili MASNI
Kupovni čvarci često su skupi, a želja za uživanjem u ovom ukusnom domaćem zalogaju može postati skup hobi
Međutim, postoji rešenje koje ne samo da vam omogućava da napravite fantastične čvarke kod kuće, već i štedi vaš novac. Naš recept za domaće čvarke će vam pokazati kako da pripremite ovo ukusno jelo po pristupačnoj ceni.
Dok je cena kupovnih čvaraka često visoka, naši domaći čvarci koštaju znatno manje, a kvalitet i ukus su neosporni.
Sastojci:
Dva i po kilograma sveže svinjske slanine sa leđa
50 ml mleka
Kašika soli
Priprema:
1. Slaninu operite i pažljivo osušite. 2. Upotrebite oštar nož da odstranite kožu sa slanine. 3. Isecite preostali deo slanine na kocke željene veličine. 4. Stavite kocke slanine u dublji lonac i pržite ih na umerenoj temperaturi, povremeno mešajući drvenom varjačom. 5. Pržite slaninu dok ne postane lepo rumena i hrskava. 6. Dodajte mleko i nastavite prženje dok kocke ne postanu tamne i još hrskavije. 7. Nakon prženja, dobro ocedite čvarke od viška masnoće. 8. Posolite ih prema ukusu i pažljivo promešajte. 9. Servirajte čvarke i uživajte u ovom tradicionalnom domaćem specijalitetu.
Bonus video:
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!